Spring naar inhoud

Doelstelling

oktober 24, 2010

Vandaag stond er een bericht in de Gelderlander, gebaseerd op wilde verhalen, dat het initiatief niet doorgaat. Niets is minder waar. Nijmegen Onafhankelijk gaat door!

Nijmegen heeft zich al eerder zich onafhankelijk verklaard, en wel in de middeleeuwen. Het had de stadsrechten toen zelf bemachtigd. Nijmegen blijft een zelf-nadenkend karakter hebben.

Aan alle mensen die zich niet kunnen vinden in de keuze van het kabinet Rutte 1, omdat de landelijke verkiezingsuitslag niet strookt met de keuzes en wensen in Nijmegen, willen we vragen deze petitie te ondertekenen om Nijmegen onafhankelijk te laten verklaren van de rest van Nederland. Deze lijst zal gebruikt worden voor het indienen van een burgerinitiatief bij de gemeente Nijmegen.

Teken hier de petitie online!

Of beter, vraag je ouders, vrienden en buren, vul deze lijst in en stuur deze naar ons op.

Advertentie
12 reacties leave one →
 1. Teun Felet permalink
  oktober 29, 2010 8:03 am

  “Onafhankelijk” ! waaraan kan ik in deze korte uitleg lezen, wat zij bedoelen.
  Vrijheid, met gaan en bestaan zonder controle?, of erkennen dat vrijheid de grootste gebondenheid vraagt van het individu die hier aan mee wil doen, ook moet hij lijden van zijn fouten en dus zichzelf behoort te corrigeren en zich in de 1e instantie de pijn verwerkt en daarin zijn medemens lief heeft. Daarmee leer je inzien dat vrijheid een gave is en het denken én doen vanuit die vrijheid, wérken betekent

 2. Renee Schoffelen permalink
  oktober 29, 2010 8:56 am

  Jaaa! En dan wordt die nieuwe brug een ophaalbrug!

 3. oktober 29, 2010 9:20 am

  Nou doei dan, we zullen jullie missen. Gaat NEC de competitie verlaten? Komen er op de brug douanehuizen? Hebben jullie al mooie uniformen bedacht voor de politie? Komt er een liberaal asielbeleid voor dissidente Arnhemmers? Mag Wilders naar binnen? Gaan jullie wiet legaliseren? Gaat het Nijmeegse leger NAVO lid worden?

  Nu gaat Maastricht wel de oudste stad van Nederland worden hoor.

  Rare jongens die Nijmegenaren, maar wel lachen!

 4. Hilde permalink
  oktober 29, 2010 10:13 am

  Gaan we dan ook weer Havana heten? 🙂

 5. oktober 30, 2010 1:10 pm

  En gaat het “uitkijkonijn” dan Den Haag op afstand in de gaten houden?

 6. Daffy permalink
  oktober 31, 2010 6:24 am

  Stap eerst maar eens uit dat hele KAN gebeuren hebben we zeker net zoveel last als van het kabinet Rutte

 7. oktober 31, 2010 9:54 am

  Heb een link op een aantal van mijn hyve pagina’s gezet: en heb gezien dat dit al resultaat heeft gehad: ideetje voor anderen die op sociale media actief zijn? Het werkt dus wel!
  Succes!
  Ad

 8. Marieke permalink
  oktober 31, 2010 11:46 am

  Waar gaat dit over? En als de PvdA en SP een regering hadden gevormd dan had de rest van Nederland zich onafhankelijk moeten verklaren zeker! Ik vind de linkse ideeën heus niet slecht, maar Nijmegen slaat daarin behoorlijk door. Dus een beetje rechtse wind kan zeker in Nijmegen geen kwaad.

 9. Nijmeegse lees: Nimweegsche permalink
  november 1, 2010 5:35 pm

  Tja… ben zelf geboren in Nijmegen, en heb niks tegen links in feite, maar dit grapje werkelijkheid maken gaat me echt te ver! ach, ik wacht wel af of het gaat lukken… emigreren kan altijd nog haha.

 10. Clint permalink
  november 2, 2010 9:57 am

  @Marieke: Ligt eraan wat je bedoelt met “rechtse wind”. Het feit dat de SP verloren heeft en D’66 verdrievoudigd is in de Nijmeegse raad kun je als een verrechtsing beschouwen… Denk ook niet dat de meerderheid van de Nijmeegse bevolking iets tegen “rechts” aan zich heeft, zolang het fatsoenlijk blijft. Niemand heeft wat aan een autoritair regime, ongeacht of het een “links” of “rechts” autoritait regime is. Uit de raadsverkiezingen maak ik dan ook op dat Nijmegen vooral antifascistisch en niet zozeer antirechts gestemd hyeeft…

  Een onafhankelijk Nijmegen, gebaseerd op Libertarische principes, met GL op de linkervleugel, D’66 in het midden, en mogelijk een paar echte liberalen die uit de steeds fascistischere en autoritairdere VVD (die dus steeds verder in strijd met liberale principes handelt) kunnen stappen en hun eigen partij kunnen beginnen zou een heel mooi begin kunnen zijn.

 11. wil permalink
  december 8, 2010 9:36 am

  kan ik mij nog aanmelden voor de post van ambssadeur zuid frankrijk, !? dan ben ik van jullie linkse gedoe en van het fileleed verlost. en laat de groenlinkser zich maar meer inspannen voor de belanrijke item,s van onze stad i.p.v dit geneuzel.

 12. januari 9, 2011 5:18 pm

  Ik begrijp de hele discussie niet. Als je onafhankelijk wilt zijn van de rest van Nederland, dan worden de burgers van Nijmegen nu zo beperkt in haar vrijheid dat onafhankelijkheid een redelijk alternatief is.

  Vertel eens: Wat zit de burgerij van Nijmegen zo dwars dat het liever onafhankelijk is?

  p.s.: Van mij mag je, hoor. Maar doe dan de grote broek aan en vraag of Job -The Knuffelaar- Cohen, Alexander, Jolande en Emile in Nijmegen komen wonen. Gaat de rest van Nederland er ook nog wat op vooruit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: